Weselne menu

Weselne menu to jedna z kwestii, o którą powinniście szczególnie zadbać. Większość gości bowiem zwraca na nią szczególną uwagę. Polskie wesela słyną z tego, że na stołach gości dużo, smacznego jedzenia, a tańce są do białego rana. Żeby jednak goście mieli siłę się bawić, muszą najpierw nabrać energii...

Plan posiłków

Wybierając salę weselną, musicie więc dużą uwagę skupić na oferowanym przez nich menu. Podczas przyjęcia powinno być co najmniej trzy ciepłe posiłki, zimna płyta oraz desery. Pierwszy ciepły posiłek powinien składać się z dwóch dań – rosołu (lub innej zupy) i urozmaiconego drugiego dania. Najlepiej, jak poszczególne potrawy są podane na paterach, a goście sami mogą decydować o tym, co znajdzie się na ich talerzach. W ten sposób będą mogli wybrać danie, na które mają w danej chwili ochotę, a porcja, którą sobie nałożą będzie dobrana do ich możliwości. Po pierwszym obiedzie powinien zostać podany deser, a następnie na stołach powinna zacząć pojawiać się tzw. zimna płyta. Po kilku godzinach powinien pojawić się drugi ciepły posiłek, a koło północy kolejny w postaci czerwonego barszczyku z krokietami lub bogracza.

Wybór menu

Prestiżowe sale weselne dają swoim klientom wybór związany z serwowanymi posiłkami. W swojej ofercie posiadają kilka przykładowych menu, z których możecie wybrać to, które najbardziej Wam odpowiada. O radę możecie poprosić managera sali, którego zadaniem jest pokazanie możliwości, jakie ma Wam do zaoferowania sala.

Próbny obiad

Niektóre sale organizują dla swoich klientów tzw. próbne obiady, podczas których można spróbować potraw serwowanych na przyjęciach weselnych. Ich cena jest zwykle wliczona w koszt przyjęcia weselnego (jeśli jednak nie zdecydowalibyście się na wynajem ich sali, będziecie musieli za niego zapłacić). To bardzo dobry sposób na to, żeby sprawdzić nie tylko jakość posiłków, ale również obsługę.

Jeśli na przyjęciu weselnym jest smaczne jedzenie, możecie być pewni, że goście opuszczą je zadowoleni. 


Newsletter